ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/07/2020

АЛЕКСА КОРОМАН - ПРЕДСЈЕДНИК КОНФЕРЕНЦИЈЕ БЕБА

 

ПАЛЕ, 10. ЈУЛА /СРНА/ - На Палама је изабрано трочлано Предсједништво беба у оквиру манифестације "Конференција беба" на коју је ове године због ситуације у вези са вирусом корона електорнским путем пријављено 120 најмлађих становника ове општине.

 

Трочлано Предсједништво чине предсједник, најмлађа беба Алекса Короман рођен 22. јуна, те близанци рођени дан раније Калина и Филип Јовковић, који су потпредсједници.

Ивана Самарџић и Марија Јанковић су најстарије бебе учесници које имају двије године, а за специјалну награду за највише браће и сестара изабрана је Марија Удовичић, рођена 7. маја.

Невена Короман, мајка најмлађе бебе, захвалила је општини Пале за пригодан поклон, изразивши задовољство што је Алекса изабран за предсједника.

Предсједник комисије ове манифестације Игор Иконић рекао је новинарима да су данас посјетили породице трочланог Предсједништва и лично уручили награде због епидемиолошке ситуације и уз поштовање мјера и препорука.

"Обезбиједили смо награде за све бебе јер нисмо хтјели никога да изоставимо, а било је 120 пријављених. Иако је мало на другачији начин организована ове године, `Конференција беба` је успјела да задржи традицију", истакао је Иконић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић уручио је поклон приликом посјете породици Короман и пожелио им све најбоље у животу, истакавши да овом манифестацијом промовишу рађање дјеце, као и буђење свијести код људи колико је породица значајна за друштво.

Југовић је навео да су у селу Бљуштевац, код Мокрог, посјетили породицу Удовичић са петоро дјеце, нагласивши да они имају највеће богатство, те их одликује рад, љубав и хармонија.

"Конференција беба" је традиционална манифестација коју локалне заједнице у Републици Српској организују у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Српске.