ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/07/2020

ТУРКОВИЋЕВА САМОВОЉНО ПРОГЛАСИЛА ДАН ЖАЛОСТИ

 

БАЊАЛУКА, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић самоиницијативно је и без сагласности Савјета министара о проглашењу 11. јула даном жалости упутила инструкцију дипломатско-конзуларним представништвима и мисијама БиХ да данас спусте заставе на пола копља.

 

Турковићева је то наложила актом који је насловљен са "Инструкција за поступање у складу са одлуком о проглажењу 11. јула 2020. године даном жалости", пише "Глас Српске".

Бивши замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић Бабић рекла је да гаји пијетет и поштовање према свим жртвама, али да се од комеморације у Сребреници прави политичка прича.

Она је истакла да се инструкцијама, које је упутила Турковићева, не показује пијетет према жртвама, већ покушавају да прикупе јефтини политички поени.

"Сваке године, али баш сваке, прави се иста политичка прича која не иде у прилог ниједној жртви. Одлука о проглашењу 11. јула даном жалости доношена је годинама уназад и могу то да разумијем као чин поштовања према жртвама. Не бих имала ништа против да је та одлука донесена и ове године, али тек када се буду поштовале и српске жртве. Онда ћемо се сви боље разумјети и поштовати", рекла је Бабићева.