ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона11/07/2020

У СРПСКИМ СРЕДИНАМА ДВА ЛИЦА ПРЕМИНУЛА, 46 НОВОЗАРАЖЕНИХ

 

ПРИШTИНА,11.ЈУЛА/СРНА/ - Два лица преминула су у српским срединама на Косову и Метохији од посљедица вируса корона, а регистровано је 46 нових случајева, изјавио је данас епидемиолог Александар Антонијевић.

 

Антонијевић је рекао да је једно преминуло лице из Звечана, а друго из Прилужја у општини Вучитрн.

Он је навео да је пацијент из Прилужја преминуо прије три дана, али да су резултати тестирања добијени јуче.

У Косовској Митровици и Лепосавићу регистровано је по 13 новозаражених, у Звечану шест и Зубином Потоку четири.

Директор Дома здравља у Штрпцу Саша Крстичић рекао је Срни да је у овом мјесту забиљежен и седми случај обољевања од вируса корона.

"Један пацијент, као нулти оболели у Штрпцу, био је на хемотерапији у Београду одакле је отпуштен као негативан на ковид-19, али је накнадним тестирањем утврђено да је позитиван, па је због компликација пребачен у нишки Клинички центар", навео је Крстичић.

Он је додао да ће син овог пацијента због компликација на плућима током дана бити пребачен у болницу у сјеверној Косовској Митровици, док је осталих петоро заражених, сви чланови породице нултог зараженог, у кућној изолацији.

Крстичић је навео да је Кризни штаб Штрпца јуче донио одлуку о проглашењу ванредне ситуације у тој општини којом је забрањен рад свим угоститељским објектима од 21.00 до 5.00 часова, обавезно је ношење заштне опреме и забрањено окупљање већег броја лица.

Приштински Институт за јавно здравље је саопштио да је у посљедња 24 часа преминуло троје лица, чиме се број преминулих попео на 97, а регистровано је нових 205 случајева заразе.