ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/07/2020

ЈУГОВИЋ: ТРАЖИМО ОДГОВОРНОСТ ГРАДСКЕ ТВ "ОСМ"

 

ПАЛЕ, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Општински одбор /ОО/ СНСД-а Пале организовао је данас протестну шетњу да би исказали негодовање због емитовања прилога градске ТВ "ОСМ" о протестима у Србији, у којем се актуелна власт назива "фашистичким режимом".

 

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да уређивачка политика градске ТВ "ОСМ" одавно трује народ Пала и града Источно Сарајево, а да је "чашу прелио" прилог од 9. јула у којем је у дневнику окривљују Србију за протесте у Београду.

"Народ Пала, Источног Сарајева, Републике Српске, Сарајевско-романијске регије не мисли тако. Морамо нагласити да је Србија много помогла Палама, граду и Српској. То никако не можемо заборавити", истакао је Југовић.

Он је затражио одговорност уређивачког колегијума ове медијске куће која се финансира из буџета града Источно Сарајево и за коју је дато милион КМ кредитних средстава да би на овај начин приказивали стање у општини, Републици Српској и генерално у Србији.

Југовић је додао да је ОО СНСД имао потребу да се огласи и укаже на то какав је однос Републике Српске и Србије, јер јака Србија значи и јаку Републику Српску.

Он сматра да је бесмислено говорити о одговорности појединца будући да главну ријеч има главни и одговорни уредник.

Члан главног одбора СНСД-а Бошко Томић рекао је да многима сметају добри односи између Српске и Србије, посебно појединцима који покушавају да добију већину на изборима, али не могу, па онда користе разне начине.

"Највише им смета однос предсједника Србије Александра Вучића и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика", сматра Томић и упутио извињење Србији и њеном предсједнику.

Он је додао да добар однос Српске и Србије смета и онима који нису у стању да побиједе на изборима, па се онда путем неке телевизије, попут ТВ "ОСМ", која се финансира од грађана и са нивоа града, нађе неко да на такав начин облати Србију која је само на простору Пала дала више од четири милиона КМ за разне објекте.

Томић је указао да је много тога на овим просторима финансирала Влада Србије, што ниподаштавају они који не могу да прођу на изборима.

"Ми смо својим присуством данас све рекли на паролама које носе наши момци, народ Пала, Романије и града Источно Сарајево и Републике Српске, да не мислимо као градска телевизија `ОСМ`", нагласио је Томић.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Источно Сарајево Дамјан Шкипина затражио је ТВ "ОСМ" објективно и професионално информисање.

"Клуб одборника СНСД у Скупштини града ће тражити да се ова ситуација размотри и да се усвоји приједлог да општине у саставу града Источно Сарајево дају по једног представника у уређивачки колегијум градске телевизије како се ове ствари убудуће не би дешавале", поручио је Шкипина.