ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/07/2020

ЂОКИЋ: ИЗБОРИ ДА БУДУ ОДРЖАНИ 15. НОВЕМБРА

 

БРЧКО, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Социјалистичка партија /СП/ је за то да локални избори буду одржани када су и заказани, 15. новембра, рекао је данас у Брчком предсједник партија Петар Ђокић.

 

Ђокић, који је присуствовао сједници Главног одбора СП у Брчком, рекао је да би Савјет министара требало да одобри буџетска средства за спровођење избора, а да Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвоји такав приједлог.

Он је навео да је СП спремна да учествује на предстојећим локалним изборима, да има припремљену кадровску структуру, те да ће за локалне изборе бити пријављена у 74 општине Републике Српске и Федерације БиХ, као и да има 21 кандидата за начелнике.

Ђокић је додао да очекује добар изборни резултат, јер сматра да је заслужен радом партије у локалним заједницама, те је навео примјер Брчког гдје је дио власти и у којем су показали посвећеност развоју.

Он је навео да данас на Главном одбору донесена одлука о његовом саставу, као и да су изабрани нови чланови Извршног одбора, те још два нова потпредсједника партије - Срђан Тодоровић из Добоја и Рајко Ћапин из Требиња.