ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/07/2020

ПРЕКИНУТИ ПРЉАВУ КАМПАЊУ ПРОТИВ БРАТСКЕ РУСИЈЕ

 

БЕОГРАД, 13. ЈУЛА /СРНА/ - Српска лига апелује на државне органе Србије да под хитно зауставе пропаганду коју, у појединим српским медијима, воде плаћеници Запада и НАTО лобисти против пријатељске и братске Русије.

 

"На тај начин послаћемо јасну поруку целокупној домаћој и међународној јавности да нико не сме да доведе у питање одличну сарадњу Србије и Русије, и да без икаквих доказа оптужује руску страну да стоји иза грађанских протеста у нашој земљи", изјавио је предсједник Српске лиге Александар Ђурђев.

Ђурђев је рекао да ово није први пут да се у Србији шири антируско расположење и смишљено напада Руска Федерација, све са циљем да се наруше добри политички и економски односи између Србије и Русије, преносе медији.

"Сада је изабран посебан тренутак да се поново удари на нашег јединог искреног пријатеља и заштитника српских националних и државних интереса јер су у току преговори о будућем статусу Косова и Метохије", нагласио је Ђурђев.

Он је указао да не треба заборавити да је Русија гарант опстанка Косова и Метохије у саставу Србије и да она поштује Резолуцију 1244, односно територијални интегритет и суверенитет Србије што је "кост у грлу" свим промотерима косовске независности и оним земљама које су признале квази државу Косово, што је довољан мотив за све НАTО плаћенике да покрену прљаву кампању против Руске федерације коју Србија мора што прије зауставити.