ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/07/2020

ДОДИК: ДАРИНКА МАТИЋ МАРОВИЋ ЦИЈЕЛИ ЖИВОТ ПОСВЕТИЛА МУЗИЦИ И СТУДЕНТИМА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 15. ЈУЛА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Даринке Матић Маровић, српског диригента, некадашњег ректора Универзитета умјетности у Београду и декана Факултета музичке умјетности, истичући да је српска музичка и културна сцена остала без великог умјетника који је цијели живот посветила музици и својим студентима.

 

"Била је узор генерацијама младих људи којима је била учитељ и прва их уводила у свијет музике. Цијели свој радни и животни вијек посветила је музици и професорској каријери, обогативши животе младих људи првенствено као велики човјек, а затим и као музички зналац, умјетник, диригент и предавач", истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ истакао је да ће Даринка Матић Маровић остати упамћена као велики српски умјетник, јака жена, досљедна и одана музици и диригентској палици, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

У Београду је данас у 83. години преминула професор емеритус Даринка Матић Маровић. За 45 година каријере дириговала је на више од десет хиљада концерата.