ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/07/2020

ЧУБРИЛОВИЋ: СМАТРАМ ДА ЈЕ 15. НОВЕМБАР КОНАЧАН ДАТУМ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА

 

БАЊАЛУКА, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Демоса Недељко Чубриловић сматра да је 15. новембар дефинитиван датум одржавања локалних избора у БиХ, те да се више неће стварати ситуација да се тај процес пролонгира и да се њиме врше различите манипулације.

 

Чубриловић сматра да је јучерашњим усвајањем буџета БиХ отклоњена и посљедња, према Централној изборној комисији /ЦИК/, препрека због које је помјерен датум одржавања избора.

"Ни тада није било разлога да се то помјери јер се знало да ће буџет бити усвојен, те да ће бити обезбијеђен новац за изборе", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је ситуација незаконитог помјерања датума одржавања избора допринијела анархији у БиХ у погледу доношења разних одлука, па и понашању политичких актера.

Према његовом мишљењу, одгађање избора вјероватно одговара онима који желе да и даље "мешетаре" у БиХ.

Чубриловић је навео да Демос у континуитету припрема кампању за предстојеће локалне изборе са циљем да ова странка у свакој регији буде присутна са регионалним одбором.

"Очекујем добре резултате, те да финализирамо оно што смо радили у протеклих више од годину и по дана", рекао је Чубриловић.