ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/07/2020

ЈОШ 115 ЗАХТЈЕВА ЗА РЈЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПИТАЊА ИЗБЈЕГЛИХ И РАСЕЉЕНИХ

 

ПРИЈЕДОР, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић изјавио је данас да на подручју Приједора има још 115 захтјева за рјешавање стамбених питања избјеглих и расељених лица.

 

"Надамо се да ћемо под покровитељством Министарства за људска права и избјеглице, Републичког секретаријата /за расељена лица и миграције/ и федералног Министарства /расељених особа и избјеглица/ успјети ријешити сва стамбена питања ових категорија становништва", рекао је Лучић новинарима у Приједору након састанка са градоначелником Миленком Ђаковићем.

Лучић је навео да је до сада уложено око 7,5 милиона КМ у Приједор за рјешавање стамбених питања избјеглих и расељених лица, до сада је усељено 50 корисника, а да је у току изградња двије зграде са 52 стана, гдје би у ону са 32 стана требало да почне усељење почетком августа.

"Разговарали смо и о националним мањинама, а у Приједору су организоване четири - Роми, Чеси, Украјинци и Словенци, и град доста добро води њихова питања. Разговарали смо и о изградњи нових стамбених јединица за избјеглице и расељена лица, у оквиру чега ће бити рјешаване и националне мањине", истакао је Лучић.

Ђаковић je рекао да је са Лучићем разговарао о темама које су од интереса за град и о питањима у којима је могућа сарадња.

"Ово је врло широко министарство које покрива велики број тема и наставићемо квалитетну сарадњу", поручио је Ђаковић.