ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија16/07/2020

ПОДРШКА ИНФРАСТРУКТУРНИМ ПРОЈЕКТИМА ИЗ ОБЛАСТИ ВОДОСНАБДИЈЕВАЊА

 

Обавјештење корисницима: Због непрецизности вијест понављамо и молимо да преузмете кориговану верзију.

 

САРАЈЕВО, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас са међународним представницима о могућностима наставка подршке инфраструктурним пројектима из области водоснабдијевања за коју је исказана велика заинтересованост локалних заједница у БиХ.

На састанку са директором Свјетске банке у БиХ Емануелом Салинасом, шефом Делегације ЕУ Јоханом Сатлером, резидентним представником Развојног програма Уједињених нација /УНДП/ у БиХ Стелијаном Недером, те амбасадорима Швајцарске Андреом Раубер Саксер и Шведске Јоханом Стромквист, предсједавајући Тегелтија је изразио спремност Савјета министара за сарадњу и подршку активностима, које, како је истакао, придоносе унапређењу животног стандарда свих грађана.

Саговорници су указали на значај улагања у водопривредне инфраструктурне пројекте, како би се грађанима, посебно у ситуацијама попут пандемије вируса корона, обезбиједили несметано и континуирано водоснабдијевање и санитација.

Предсједавајући Тегелтија је упознао саговорнике са потребом што хитније реализације мјера неопходних за санирање посљедица изазваних епидемијом вируса корона, саопштено је из Савјета министара.

На састанку су учествовали и министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац, министар иностраних послова Бисера Турковић и замјеник министра финансија и трезора у Савјету министара Хазим Ранчић.