ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника16/07/2020

ПРЕТРЕСИ НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА, ДВА ЛИЦА УХАПШЕНА, ОДУЗЕТ ХЕЛИКОПТЕР

 

БАЊАЛУКА, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Припадници Полицијске управе Бањалука ухапсили су у акцији под кодним називом "Парма два" лица чији су иницијали Г.Р. и М.Р. због низа кривичних дјела из области имовинског и привредног криминалитета.

 

У Полицијској управи истичу да је у току претрес на пет локација на подручју Бањалуке које користе осумњичена лица.

"За сада је пронађена и одузета већа количина новца, уређаји за ометање, прислушни уређаји, више мобилних телефона, СИМ картица, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем ових кривичних дјела", наводе из Полицијске управе.

У оквиру акције пронађен је и привремено одузет хеликоптер, јер постоје основи сумње да је фалсификована документација за њега.

Акција се спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда Бањалука.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да је лице Г.Р. ухапшено због сумње да је починило кривична дјела неовлаштен приступ заштићеном компјутеру, компјутерској мрежи, телекомуникационој мрежи и електронској обради података, затим угрожавање безбједности, утаја, превара и фалсификовање исправе.

"Лице М.Р. лишено је слободе због сумње да је починило кривична дјела фалсификовање исправе, навођење на овјеру неистинитог садржаја и неовлаштено пружање медицинских услуга", наводе из Полицијске управе.

Лице Г.Р. се сумњичи да је у мају неовлаштено приступио "Фејсбук" налогу оштећеног лица, те представљајући се као оштећени, упутио пријетње по живот и тијело полицијским службеницима Полицијске управе Бањалуке.

Такође, постоји сумња да је Г.Р. продао аутомобил "мерцедес МЛ" који му је био повјерен на чување трећем лицу, прибављајући на тај начин противправну корист од 30.000 КМ.

У току 2017. године Г.Р. је фалсификовао љекарске налазе у којима му је констатовано тешко здравствено обољење, те их је у два наврата доставио у кривични спис Основног суда Бањалука, тражећи за себе погодности у погледу извршења кривичних санкција.

Из Полицијске управе наводе да се лице М.Р. сумњичи да је у претходном периоду израдило диплому стоматолошког факултета у Сарајеву на своје име према којој је стекло звање мастер/магистар стоматолошких наука.

"На основу дипломе, М.Р. је прибавила потребна одобрења надлежних органа, те је 2017. године у Бањалуци регистровала стоматолошку ординацију у којој је као запослена неовлаштено пружала медицинске услуге", истиче се у саопштењу.

У оквиру ових активности слободе је лишено и лице чији су иницијали С.С.

Поводом ове акције, представници Полицијске управе Бањалука даће изјаве за новинаре у 15.00 часова.