ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија16/07/2020

РАДИЋ: ТРЕБИЊЕ НАЈПОЖЕЉНИЈА ГРАДСКА ДЕСТИНАЦИЈА ДОМАЋИМ ТУРИСТИМА

 

TРЕБИЊЕ, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Tребиње је најпожељнија градска дестинација и највише домаћих туриста заинтересовано је да туристичке ваучере Владе Републике Српске искористи на крајњем југу, рекао је Срни директор требињске Tуристичке организације Марко Радић.

 

"С обзиром на то да је кампања `Доживи Српску` била усмјерена на домаће туристе и да је Влада Републике Српске одлучила да подијели ваучере за кориштење, односно промоцију домаћих потенцијала широм Републике Српске, ми смо у овом моменту највише посвећени позиву домаћим туристима да посјете Tребиње, па из тог разлога највише резервација иде везано за ваучере Владе", рекао је Радић.

Радић се осврнуо на успјешну кампању "Љетуј у Tребињу", у оквиру које је подијељено 60 градских ваучера, а забиљежено је више од 10.000 пријава и више од 28.000 посјета сајту.

Он је истакао да је у Tребињу у овом периоду забиљежено највише посјета домаћих туриста, из Републике Српске, Федерације БиХ, а одређен број туриста је из Србије.

Радић је напоменуо да су још на снази мјере спречавања ширења заразе вируса корона, које утичу и на доласке туриста.

"У разговору са хотелијерима, оптимизам даје то што има резервација, полако се попуњавају смјештајни капацитети, не како је било претходних година, али не може се рећи да нема резервација", рекао је Радић.

Он очекује да ће у другој половини јула и августу бити солидан прилив туриста у Tребињу.

Радић је истакао да је туристичка понуда Tребиња универзална током цијеле године, а у љетњој сезони за све туристе који се одлуче да посјете овај град на крајњем југу Српске, доступни су многи занимљиви садржаји, као што је туристички комплекс "Град сунца", градски базени, природна купалишта.

"Вожња баркама Tребишњицом је, наравно, нешто што је незаобилазно", нагласио је Радић.

Он је напоменуо да је Tребиње у завршној фази добијања документа стратегије развоја туризма града Tребиња 2020-2030 године.

"Град Tребиње са овим документом јасно показује да жели да иде у правцу туризма и да стратешки дјелује, да брине о туристичкој понуди коју има, да је усавршава и валоризује све потенцијале које Tребиње нуди у овом периоду, употпуњујући и улажући приватна и државна средства у нове садржаје које ће Tребиње устоличити на мјесту једног од врхунских центара туризма Републике Српске и регије", рекао је Радић.