ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/07/2020

ЧЕСТИТКА ПОЛИЦИЈИ ЗА УСПЈЕШНО ЗАВРШЕНУ АКЦИЈУ БЕЗ ЖРТАВА

 

ГРАДИШКА, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач честитао је припадницима полиције за успјешну акцију у Tурјаку код Градишке, гдје је данас окончана талачка криза, а осумњичени приведен.

 

"Срећом све је упјешно завршено и честитам свим припадницима полиције на успјешној акцији, на упорности да се то заврши без жртава. И даље се ради увиђај и имамо информације да се у кући налази већа количина експлозива и бомби. Даља истрага ће показати шта су били мотиви осумњиченог, али очито је ријеч о психичком поремећају, јер нема других индиција", рекао је Лукач на лицу мјеста.

Он је изјавио новинарима да је један мјештанин синоћ напао комшију, ударао га бомбом, коју је бацио, али која, на срећу, није експлодирала.

"Ријеч је о психички болесном лицу, које се дуго година лијечило, али очигледно неупсјешно јер и даље има такве епизоде да се са њим дешава нешто што није нормално", додао је Лукач.

Он је навео да су придадници Полицијске управе Градишка синоћ блокирали кућу у коју се осумњичени затворио, заједно са својом мајком.

"Он апсолутно није имао никакав контакт са било ким и нисмо уопште знали шта се унутра дешава и да ли су уопште живи. На крају су се укључили Жандармерија и САЈ, ушли у објекат и ставили лица под контролу", навео је Лукач.

Он је додао да се приликом уласка припадника САЈ-а у кућу најприје појавила мајка осумњиченог, који није пружао отпор приликом хапшења.

Из Полицијске управе Градишка данас је саопштено да је јуче у 18.00 часова полицији пријављено да је једно лице вербално, а потом и физички насрнуло на комшију, а у једном тренутку је у правцу оштећеног бацило ручну бомбу која није експлодирала, након чега је осумњичени побјегао и закључао се у породичну кућу заједно са мајком.

Мушкарац је ухапшен данас око 13.00 часова.