ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона16/07/2020

ЗАШТИТНА МАСКА МОРА ДА БУДЕ САСТАВНИ ДИО ОДЈЕЋЕ, СЛИЈЕДИ КАЖЊАВАЊЕ

 

ЗВОРНИК, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Командант Градског штаба за ванредне ситуације Зворника Зоран Стевановић указао је данас на озбиљност ситуације у вези са вирусом корона и апеловао на суграђане да се придржавају превентивних мјера, истичући да заштитна маска од данас мора постати саставни дио одјеће.

 

"Ношење заштитне маске треба да нам представља чин личне културе, васпитања, односа и према себи и према друштву", рекао је Стевановић на конференцији за новинаре након сједнице Градског штаба.

Он је апеловао на суграђане да држе дистанцу, те нагласио да је у наредном периоду реално очекивати повећање броја заражених и оних са озбиљним респираторним проблемима и инфекцијама, а да се поставља питање гдје ће се сви лијечити.

"Нових 12 заражених вирусом корона озбиљна је опомена свима нама и онима који мисле да је све то прошло", рекао је Стевановић и нагласио да ништа није прошло све док се људи не почну придржавати прописаних мјера на сузбијању ширења вируса корона.

Стевановић је навео да је у налету вируса корона само од 4. јула на подручју Зворника откривено 86 случајева, те да има укупно 177 позитивних на вирус корона.

Према његовим ријечима, у ковид одјељењу Опште болнице Зворник има 19 пацијената, од којих је пет превезено у Бањалуку на лијечење, док ће три бити пребачена у бијељинску болницу.

Истичући да су неки од тих пацијената животно урожени, Стевановић је рекао да нема више простора ни за какво одлагање придржавања било каквих мјера.

"Од данас ће свако ко се затекне у затвореном простору без маске бити кажњен, као и свака група од 10 и више људи без обзира који је повод окупљања", поручио је Стевановић, који је и градоначелник Зворника.

Он је нагласио да ће најстроже бити кажњен свако ко се не придржава прописаних мјера, јер директно угрожава здравље народа који овдје живи.