ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника16/07/2020

КРИМИНАЛИСТИЧКА ОБРАДА УХАПШЕНОГ У ТУРЈАКУ ЗБОГ НАПАДА НА КОМШИЈУ

 

ГРАДИШКА, 16. ЈУЛА /СРНА/ - У току је криминалистичка обрада лица из мјеста Турјак у Градишци чији су иницијали Д.Б. које је ухапшено данас због сумње да је прво вербално, а потом и физички насрнуло на комшију, те на њега бацило бомбу која није експлодирала.

 

У току је и претрес породичног имања у мјесту Турјак које користи осумњичено лице, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

У саопштењу се истиче да је успјешно ријешена кризна ситуација у којој је ово лице ухапшено ангажовањем припадника Специјалне антитерористичке јединице, преговарачког тима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске и полицијских службеника ове управе.

У саопштењу се наводи да је јуче у 18.00 часова овој управи пријављено је да је у мјесту Турјак једно лице физички напало комшију приликом чега је у руци држало ручну бомбу.

"На лице мјеста су упућени полицијски службеници ове Полицијске управе који су утврдили да је једно лице из Турјака прво вербално, а потом и физички насрнуло на комшију, те у руци држало ручну бомбу, коју је у једном тренутку и бацило у правцу оштећеног, али она није експлодирала, након чега је побјегло, те се закључало у своју породичну кућу заједно са мајком", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су на лице мјеста упућени полицијски службеници Полицијске управе Градишка и преговарачки тим МУП-а Републике Српске, да би ступили у контакт са лицем да се преда, те су јутрос наставили са предузимањем мјера из своје надлежности.

"Данас у 12.40 часова припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Српске су ушли у кућу гдје станује лице Д.Б, које је затечено са мајком чији су иницијали М.Б, након чега су оба лица стављена под контролу полицијских службеника, а затечени су без видљивих повреда. Лице Д.Б. је лишено слободе због сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају, те је над њим је у току криминалистичка обрада", наводи се у саопштењу.

Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука издао је налог да по комплетирању предмета против Д.Б. у редовној процедури буде поднесен извјештај за почињено кривично дјело.