ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона16/07/2020

ВИШКОВИЋ У КУЋНОЈ ИЗОЛАЦИЈИ, ИМА БЛАГЕ СИМПТОМЕ ВИРУСА

 

БАЊАЛУКА, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић, који је заражен вирусом корона, осјећа се добро, има благе симптоме и у кућној је изолацији, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

 

Вишковић прима адекватну терапију и под здравственим је надзором.

Извршено је тестирање запослених у кабинету предсједника Владе Републике Српске и резултати ПЦР тестова на вирус корона свих запослених су негативни, додаје се у саопштењу.

Састанци и активности који се спроводе у кабинету премијера од почетка пандемије вируса корона одржавају се уз поштовање препорука Института за јавно здравство, а то је ношење маски, физичка дистанца и дезинфекција простора.

У саопштењу се додаје да ће Влада Републике Српске наставити рад према препорукама Института за јавно здравство, уз поштовање прописаних мјера.

Епидемиолошка служба Института за јавно здравство Републике Српске данас је урадила процјену ризика боравка у кабинету предсједника, и у салама у којој се одржавају сједнице Владе и други састанци.

Њиховом процјеном, одржавање сједница Владе, Компензационог фонда и других активности које се обављају у кабинету предсједника Владе су ниског ризика, јер се сви учесници састанака, од појаве пандемије вируса корона, придржавају препорука Института за јавно здравство, које подразумијевају дезинфекцију простора, ношење личне заштитне опреме и држање физичке дистанце.