ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија06/08/2020

ПОЗИТИВАН РЕВИЗОРСКИ ИЗВЈЕШТАЈ НАКОН 11 ГОДИНА

 

БАЊАЛУКА, 6. АВГУСТА /СРНА/ - Јавно предузеће "Путеви Реублике Српске" добило је, након 11 година, позитиван ревизорски извјештај у којем се наводи да финансијски извјештаји истинито и објективно показују позицију предузећа, његову усјешност и токове.

 

Независни ревизор је навео и да је ово предузеће извршило усаглашавање својих потраживања и обавеза, саопштено је из "Путева Републике Српске".

Вршилац дужности директора овог предузећа Ненад Нешић навео је да се за овако нешто бори откако је дошао на чело ове фирме.

"Увијек говорим да су рад и резултати битнији од великих прича и извјештај независних ревизора о раду `Путева` потврђује да иза тог става стојим. Свјестан сам да су грађани неповјерљиви према политичарима и зато је овај извјештај посебно важан јер показује да је у Републици Српској могуће да се ради по слову закона", навео је Нешић.

Према његовим ријечима, позитиван ревизорски извјештај треба да буде нормална ствар која се подразумјева.

Нешић је подсјетио и да су у прошлој години извршени радови на више од 270 километара саобраћајница, укључујући изградњу нових путева, асфалтирање и реконструкцију, а урађено је и шест нових кружних токова. Он је додао да се на сваком пројекту упошљавају домаће фирме због настојања "Путева Српске" да нико не изгуби посао у ово тешко вријеме.

"Оно што је најбитније, путеви у Српској су много бољи данас, него прије пар година, а саобраћај је сигурнији. Резултате нашег рада грађани могу да додирну и виде, а не да само слушају приче. У свему што радим важни су људи", нагласио је Нешић.