ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона06/08/2020

НАБАВЉЕН АПАРАT ЗА БРЗО ТЕСТИРАЊЕ НА ВИРУС КОРОНА

 

ВЛАСЕНИЦА, 6. АВГУСTА /СРНА/ - Дом здравља Власеница од данас посједује апарат за брзо тестирање на вирус корона, које ће бити омогућено од наредне седмице.

 

Директор власеничког Дома здравља Јагода Петровић рекла је Срни да је апарат коштао око 7.000 КМ и да је набављен уз помоћ општине.

Она је рекла да апарат, осим што показује да ли је пацијент позитиван или негативан на вирус, мјери и количину антитијела у крви.

"Грађани ће да се тестирају по препоруци љекара или својој властитој жељи. Услуга је комерцијална и наплаћиваће се 35 КМ", истакла је Петровићева.

Она је додала да је тренутно у Власеници на вирус корона позитивно четворо лица и да се ситуација побољшала у односу на претходни период.

Према њеним ријечима, то је резултат придржавања препоручених мјера Владе Републике Српске и општинског штаба Власеница.

"Грађани су се мјера придржавали, али то не значи да је опасност прошла него да и даље треба бити опрезан јер вирус је још међу нама", додала је Петровићева.

Дом здравља Власеница је под пуном приправности, има довољно личне заштитне опреме, лијекова и санитетског материјала и на услузи је пацијентима 24 часа.