ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика09/08/2020

ИЗЕТБЕГОВИЋ ЈЕ ЖАЛОСТАН ПРИМЈЕР НЕПОШТОВАЊА ДЕЈТОНА

 

БЕОГРАД, 9. АВГУСТА /СРНА/ - Министар одбране Србије Александар Вулин истакао је да је Бакир Изетбеговић жалостан примјер непоштовања дејтонског уређења БиХ, али и предводник политичара који сматрају да Републику Српску треба уништити.

 

"Изетбеговић не поштује Устав своје земље и тако даје пример и свима осталима. Све док СДА буде доживљавао Републику Српску као непријатеља, БиХ неће бити ни успешна ни функционална држава", констатовао је Вулин.

Он је упозорио да нема успјешне БиХ без успјешне Републике Српске и да би сваки покушај рушења Дејтона и поништавања Српске имао несагледиве посљедице, саопштено је из Министарства одбране Србије

Вулин је указао да Република Српска није поклон, већ је настала као српски одговор на започето понављање јасеновачког геноцида.

"Нису Срби добили у Дејтону ништа, они су се изборили за Републику Српску, а Србија је била уз њих и као међународно призната држава могла је да преузме улогу гаранта и чувара Дејтонског споразума", поручио је Вулин, одговарајући на нове нападе лидера СДА Бакира Изетбеговића на Дејтонски споразум и Републику Српску.