ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/08/2020

ВЕЛИКЕ АУТО-ЛИТИЈЕ ОД БУДВЕ ДО ХЕРЦЕГ НОВОГ, ДО БЕРАНА И БИЈЕЛОГ ПОЉА

 

ПОДГОРИЦА, 9. АВГУСТА /СРНА/ - Велике колоне аутомобила вечерас су прошле од југа до сјевера Црне Горе да би подржали борбу Српске православне цркве за очување светиња и имовине и изразили бунт због усвајања Закона о слободи вјероисповијести.

 

Велика бокељска ауто-литија вечерас је одржана од Будве до Херцег Новог. Била је највећа до сада са поруком "Приморје брани православље".

Стотине аутомобила прикључило се колони у Тивту, Котору, Рисну, Бијелој, Зеленици и другим мјеста од Будве до Херцег Новог са тробојкама и црквеним симболима, све под слоганом "Црна Гора не да светиње".

Велика ауто-литија вечерас је одржана и у Бару, са поруком "да Господ зна пут праведнички, а пут безбожнички пропашће". Било је око 200 аутомобила на релацији Маљевик-Бар.

Полиција је у Колашину полиција блокирала пут и спријечила ауто-литију да прође трасу која је била планирана пред почетак.

На бранику православља Беране је и вечерас, а порука је "Васојевићи не дају светиње".

Ауто-литија у Бијелом Пољу, за разлику од неких ранијих, када је полиција хапсила учеснике, протиче у најбољем реду и уз обострано поштовање људи који учествују и пролазника.