ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/08/2020

ПОПРЖЕН: ПРВО ВРАТИТЕ СВОЈЕ "ДУПЛЕ" ПЛАТЕ, ПА ОНДА ПРИЧАЈТЕ О ПОШТЕЊУ

 

БАЊАЛУКА, 11. АВГУСТА /СРНА/ - Умјесто декларативног залагања за мање плате функционерима, ПДП би прво морао да завири у сопствено двориште гдје већ сада може да затекне своје високе функционере који примају по двије плате из буџета, изјавио је члан Предсједништва Градског одбора СНСД-а Бањалука Мирослав Попржен.

 

Попржен је истакао да је ПДП на данашњу конференцију за новинаре требало да доведе и Игора Црнатка, доскорашњег министра иностраних послова у Савјету министара и високог функционера ПДП-а, који је више од годину дана примао дуплу плату, и као народни посланик и као министар у техничком мандату.

"Да ли имамо игдје иједан доказ да се Црнадак одрекао тих примања и дао их оним којим је то најпотребније? Да ли је којим случајем и Јелена Тривић некоме дала своје двије плате које зарађује, и на Економском факултету и у Народној скупштини", упитао је Попржен.

Он је позвао Тривићеву и Црнатка, као и све друге функционере ПДП-а, да се одмах одрекну својих дуплих примања и јавно их врате у буџет, уколико су заиста искрени у својој намјери.

"Ако су заиста озбиљни људи, који држе до своје ријечи и не лажу бираче, већ сутра треба да јавно врате сваку плату 'вишка' која им је исплаћена из буџета, а ријеч је о десетинама хиљада марака. Само ако би то урадили, повјеровао би им да није ријеч само о још једној предизборној обмани", рекао је Попржен.

Он је нагласио да се ПДП залаже за смањење плата искључиво како би прибавио јефтине политичке поене и само због приближавања локалних избора, преноси АТВ.

"Ово је наставак лицемјерене и лажне политике ПДП-а који су сами грађани давно препознали. На прошлим изборима, прикупљали су поене на једној трагедији, а све се завршило тако што су слагали оне за које су се, као, залагали. Баш као што су слагали тада, тако ће слагати и сада", поручио је Попржен.