ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/08/2020

ДЕБЕВЕЦ И ЋУЛУМ О ДАЉОЈ САРАДЊИ ДВИЈЕ ИНСТИТУЦИЈЕ

 

САРАЈЕВО, 12. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец примио је данас у Сарајеву у посјету новоименованог директора Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ Дарка Ћулума, који је нагласио отвореност Агенције за развијање сарадње ради испуњавања заједничких циљева, сходно важећим законима.

 

Дебевец је са Ћулумом размијенио искуства о досадашњој сарадњи Сипе и Суда БиХ у поступању по најсложенијим предметима у оквиру њихових надлежности, оцијенивши досадашњу сарадњу као успјешну и добру, саопштено је из Суда.

Предсједник Суда БиХ изразио је увјерење да ће се сарадња наставити у духу професионалних односа, али и да ће промјена на челу Сипе донијети и даљи напредак на пољу професионализације, стручности и ефикасности.

У разговору је посебно похваљен рад Одјељења за заштиту свједока, с којим Суд БиХ има интензивну и успјешну сарадњу у раду са најугроженијом категоријом субјеката кривичног поступка.

Исказујући обострани интерес да се међуинституционална сарадња подигне на виши ниво, разговарано је и о модалитетима будуће сарадње, с циљем ефикасне и правовремене реакције на ретроградне тенденције.

На састанаку је истакнут значај едукације службеника који раде на реализацији судских наредби кроз организовање едукативних тренинга и радионица, с циљем квалитетнијег прибављања доказа.

На основу богате праксе и искуства, Суд ће увијек давати одлучан допринос овим напорима ради пријеко потребног напретка на свим пољима, а нарочито у погледу професионализације, стручности и ефикасности, наводи се у саопштењу.