ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет18/09/2020

НИШТА ОД САНКЦИЈА МИНСКУ У ПОНЕДЈЕЉАК

 

БРИСЕЛ, 18. СЕПТЕМБРА /СРНА-Ројтерс/ - ЕУ ће највјероватније пропустити временски рок који је себи одредила за увођење санкција Бјелорусији, усљед недостатка једногласности, изјавили су данас дипломатски извори.

 

Кипар је саопштио да се неће сагласити са кажњавањем Бјелорусије уколико ЕУ не казни и Турску у одвојеном спору због којег су подигнуте тензије на истоку Средоземног мора.

Извори, који су изјаве дали након поподневне сједнице националних представника чланица у Бриселу, наводе да Никозија инсистира на томе да ће ставити вето на раније најављене санкције Бјелорусији. За сваку сличну одлуку неопходна је једногласна одлука.

ЕУ је прије неколико седмица најавила санкције Бјелорусији због наводне изборне преваре и кршења људских права и планирано је финализирање те одлуке у понедјељак, 21. септембра, на састанку шефова дипломатија.

"Сада све указује на то да ће та тема бити на самиту", навео је један од извора, мислећи при том на самит лидера ЕУ заказан за четвртак и петак, 24. и 25. септембар.