ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/09/2020

АЛЕКСА БЕЧИЋ - ПРЕДСЈЕДНИК ПАРЛАМЕНТА

 

ПОДГОРИЦА, 23. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Лидер коалиције "Мир је наша нација" Алекса Бечић изабран је данас за предсједника Скупштине Црне Горе.

 

За његово именовање гласало је 45 посланика, против је био један посланик, док је било 25 празних листића било.

"Заклињем се да ћу дужност вршитит по Уставу и закону, честито, одговорно и савјесно, тако ми Бог помогао", рекао је након гласања Бечић, који је и предсједник Демократске Црне Горе.

Прије гласања посланици коалиција "За будућност Црне Горе и "Црно на бијело", посланици Бошњачке странке и посланик албанске изборне листе "Ник Ђељошај-Генци Ниманбегу" Ник Ђељошај најавили су да ће подржати приједлог да Бечић буде предсједник Скупштине.

ДПС и СДП најавили су да ће бити "уздражни", док су Андрија Поповић из Либералне партије и Социјалдемократе Црне Горе поручили да ће бити против.

Лидер и посланик СНП-а Владимир Јоковић рекао је да "нико не треба да брине о државно-правном статусу Црне Горе.

Посланик ДФ-а Милан Кнежевић рекао је да су грађани након 30. августа видјели "да се ништа апокалиптично није десило".

"Нити сам Зету однио у Крушевац, нити Подгорицу у Пирот... нити сам кренуо да рушим територијални интегртитет и независност Црне Горе", рекао је Кнежевић.

Он је поновио да "Владу неће састављати ни концерн `Вијести`, ни они који су и прије данашњег сазива покушали да од Срба направе реметилачки фактор".

Милош Конатар је у име платформе "Црно на бијело" рекао да ће Бечић имати задатак да покаже како истински треба да функционише једна институција, додавши да су у претходном сазиву та институција и предсједавање дотакли најниже гране.