ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона25/09/2020

ШКОДРИЋ: ПРВЕ ДОЗЕ СТИЖУ 1. ОКТОБРА

 

БЕОГРАД, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У Србију прве дозе вакцине против грипа стижу 1. октобра, а биће их довољно за све, изјавила је данас директор Републичког фонда здравственог осигурања Сања Радојевић Шкодрић.

 

Шкодрићева је рекла да ће у овогодишњој сезони грипа Србија имати довољно вакцина за све који подлежу обавезној имунизацији, али и за оне који желе да се вакцинишу.

"Јуче је кренуо камион из Холандије са првим дозама за које смо склопили уговор. Реч је о 344.000 доза вакцина, а остале ће стићи", изјавила је Шкодрићева за телевизију "Прва".

Епидемиолог Предраг Кон раније је рекао да ће Србија у овогодишњој сезони имати 700.000 доза вакцина против грипа, те да ће бити набављене и додатне количине уколико буде потребно.

Шкодрићева је рекла и да Србија има довољно медицинске опреме и лијекова за борбу против вируса корона, те да је спремна у том смислу и за јесен.

Говорећи о будућој вакцини против вируса корона, она је рекла да у Србији постоји и радна група која се бави питањем те вакцине.

"Вакцина /против вируса корона/ која буде прва безбедна и регистрована од /домаће/ Агенције за лекове биће одмах присутна у Србији и бићемо међу првим земљама којима ће бити доступна", навела је Шкодрићева.