ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво25/09/2020

КОНСТАТОВАНО ВИШЕ ПРОБЛЕМА ТОКОМ ПОСЈЕТЕ ЛОГИСТИЧКОЈ БАЗИ "БУТИЛЕ"

 

САРАЈЕВО, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Парламентарни војни повјереник Бошко Шиљеговић посјетио је Главну логистичку базу Команде логистике – касарна "Бутиле", која је у саставу Команде за подршку Оружаних снага БиХ, и том приликом констатовано је више тешкоћа и проблема.

 

При томе су издвојени старост возила и њихово одржавање, проблеми с уговорима и техничком документацијом, недовољан број формацијских мјеста за оптимално функционисање јединице, те непостојање стимулација за професионална војна лица која обављају додатне послове непопуњених формацијских мјеста, као и за лица која су додатно ангажована на пословима дезинфекције простора и објеката усљед пандемије, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Такође су као проблеми издвојене тешкоће у вези са радионицом "TРОМ" у Добоју и санитетском службом, проблеми с одводним каналима на локацији, те појава фекалија у њима, наводи се у саопштењу.

Радна посјета, у којој је са Шиљеговићем био и генерални инспектор Министарства одбране у Савјету министара генерал Мирсад Ахмић, предузета је у оквиру редовних активности парламентарног војног повјереника БиХ и генералног инспектора Министарства одбране.

У саопштењу се наводи да је закључено да, упркос тешкоћама и системским проблемима који су присутни у Оружаним снагама БиХ, ова јединица успјешно обавља задатке и планиране активности, како на овој локацији тако и на осталим перспективним и неперспективним локацијама које су у надлежности ове јединице, што укључује и "TРОМ" у Добоју.

Циљ посјете био је упознавање о редовним активностима и предузетим мјерама на локацији у погледу услова живота и рада, мјерама за заштиту здравља проФесионалних војних лица, те степена заштите основних људских права и темељних слобода.

Остварен је и увид у стање персонала у Главној логистичкој бази, планираним тежишним активностима јединице, те тешкоћама у раду, додаје се у саопштењу.