ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника25/09/2020

СПРИЈЕЧЕНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ 11 МИГРАНАТА, УХАПШЕН АВГАНИСТАНАЦ

 

САРАЈЕВО, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Припадници Јединице граничне полиције Зворник и Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ спријечили су данас на подручју Зворника кријумчарење 11 млађих мушкараца афроазијског поријекла из Србије у БиХ, а држављанин Авганистана који их је кријумчарио, лишен је слободе.

 

Илегални мигранти кријумчарени су чамцем преко ријеке Дрине, а кријумчарио их је држављанин Авганистана, који је управљао чамцем, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

У саопштењу се наводи да мигранти нису посједовали идентификационе документе, а у разговору са службеницима Граничне полиције изјавили су да долазе из Авганистана.

Држављанин Авганистана лишен је слободе према наредби тужиоца Тужилаштва БиХ, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело "кријумчарење особа" и уз извјештај о почињеном кривичном дјелу биће предат тужиоцу Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се додаје да су о догађају обавијештени и припадници Службе за послове са странцима БиХ који ће наставити даљи рад над мигрантима.