ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво30/10/2020

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ ОСТАВИО ДУБОК ТРАГ У ОЧУВАЊУ ПРАВОСЛАВЉА

 

БАЊАЛУКА, 30. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је у телеграму саучешћа да је Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије својим дјелима оставио дубок траг у развоју богословске мисли и очувању православља, како на овим просторима, тако и шире, и остаће упамћен као великодостојник који је у најтежим временима са својим народом дијелио добро и зло.

 

"Митрополит Амфилохије остаће упамћен као велики просвјетитељ, обновитељ црквеног и духовног живота на подручју Митрополије. Са тугом у срцу и дубоким жаљењем примила сам вијест о смрти Његовог преосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија", навела је Цвијановићева, у телеграму саучешћа који је упутила Његовој светости патријарху српском Иринеју, Светом архијерејском синоду Српске православне цркве, Митрополији црногорско-приморској, свештенству, монаштву и свим православни вјерницима.

Она је нагласила да одлазак митрополита Амфилохија представља ненадокнадив губитак за Митрополију црногорско-приморску, Српску православну цркву и све њене вјернике, као и за цијели православни и хришћански свијет.

"У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа", наводи се у телеграму саучешћа.

Митрополит Амфилохије преминуо је јутрос у Подгорици, у Клиничком центру Црне Горе, од посљедица вируса корона.

Митрополиту Амфилохију је 6. октобра дијагностикован вирус корона, када је и примљен у болницу.