ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво30/10/2020

УВОЂЕЊЕ ЛЕД РАСВЈЕTЕ

 

ВЛАСЕНИЦА, 30. ОКTОБРА /СРНА/ - У Власеници ће у наредне двије седмице ЛЕД расвјетом бити замијењено 637 свјетиљки старих више од 10 година, које су изискивале велике трошкове, изјавио је Срни начелник општине Мирослав Краљевић.

 

"Ријеч је о пројекту 'Побољшање енергетске ефикасности јавне расвјете у урбаном подручју општине Власеница' укупне вриједности 307.000 КМ са урачунатим ПДВ-ом, од чега се 86.750 КМ финансира из средстава заједничког пројекта Владе Швајцарске и Развојног програма УН /УНДП/ у БиХ, а остатак из буџетских средстава општине Власеница", рекао је Краљевић.

Он је навео да ће ЛЕД расвјета бити постављена у насељеним мјестима и на магистралним путевима, те да је пројекат урађен по зонама уз спроведену законску процедуру.

"Овај проблем је постојао дуги низ година у општини због недостатка средстава и великих трошкова. Сада су се стекли услови и мени је заиста драго што је дошло до тога јер смо у више наврата имали притисак од становништа, нарочито у зонама гдје се налазе школе и мјестима која нису била покривена уличном расвјетом", истакао је Краљевић.

Он је напоменуо да је у току ове године покренут и пројекат обезбјеђивања расвјете на магистралном путу, на излазу из Републике Српске према Федерацији БиХ, преко насеља Јевтићи, Драгасевац и Tишча, која ће у догледно вријеме бити покривена расвјетом.

"План је и освјетљавање локалитета основне школе у Цикотској ријеци, Доњем Залуковику, Мишару, Tугову, чиме ће бити покривена комплетна територија општине Власеница, што је један од историјских пројеката, с обзиром на то да је прије 30 година рађена расвјета на овој територији", напоменуо је Краљевић.

Он је навео да ће се пројекат побољшања енергетске ефикасности јавне расвјете у урбаном подручју општине Власеница исплатити за три до четири године јер је општина годишње за расвјету издвајала 100.000 КМ, поред трошкова поправки.

Извођач на замјени ЛЕД расвјете је бањалучко предузеће "Сектор секјурити".