ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/01/2021

ДАНАС ДЕЗИНФЕКЦИЈА И ПРЕГЛЕД СВИХ ОБЈЕКАТА ПРЕД НАСТАВАК РАДА

 

ПРИЈЕДОР, 15. ЈАНУАРА /СРНА/ - У свим објектима Дјечијег вртића "Радост" у Приједору данас је обављена дезинфекција, а преглед је обавила и комисија за процјену штете од земљотреса како би све просторије идуће седмице биле безбједне и спремне за наставак рада.

 

Предсједник комисије за процјену штете од земљотреса Бошко Стојанчић навео је да се ови послови обављају према налогу градоначелника и Градског штаба за ванредне ситуације.

"Ми имамо списак пријава штете настале од земљотреса и на њему се не налазе вртићи тако да и не очекујемо нека већа оштећења. Ми ћемо данас, из безбједносних разлога, све обићи и знаћемо тачне информације да ли има неких оштећења", рекао је Стојанчић новинарима у Приједору.

Он је напоменуо да је, од 450 објеката пријављених да су претрпјели штету од земљотреса, око 100 до сада прегледано, да у градској зони није било оштећених стамбених објеката, а да је на селима другачија ситуација и да засад има десетак стамбених објеката који нису за употребу.

Директор Дјечијег вртића "Радост" Гордана Јекић обавијестила је родитеља да се од понедјељка, 18. јануара, наставља рад у свим објектима, након што је од 1. јануара установа користила колективни годишњи одмор.

"На снази су и даље исте епидемиолошке мјере које су прописане од Института за јавно здравство Републике Српске, што за родитеље представља оно на шта су већ навикли - ношење заштитне маске, мјерење температуре, дезинфекција руку и попуњавање образаца", рекла је Јекићева.

Од 430 уписане дјеце, посљедње седмице децембра у вртићу је боравило њих 330 до 340.

"Очекујем да ће и сада кренути тај број, можда и већи јер је била та пауза, али отприлике у том периоду зиме, вироза и грипа ми имамо око 300 дјеце у свим нашим објектима", навела је Јекићева.