ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/01/2021

У МИЛИЋИМА РЕДОВНО ОДРЖАВАЊЕ ПУTЕВА

 

МИЛИЋИ, 18. ЈАНУАРА /СРНА/ - Сви путни правци на подручју општине Милићи су проходни, осим пута за село Костићи гдје је у току чишћење снијега, рекао је Срни начелник Марко Савић.

 

Савић је навео да су машине за рашчишћавање на терену и да ће становници овог села без проблема бити повезани са центром.

Он је додао да је за зимско одржавање локалних и некатегорисаних путева овогодишњим буџетом планирано 20.000 КМ, а посао је повјерен локалном Комуналном предузећу.

"Чисти се згртањем и склањањем снијега без посипања соли, јер општина нема техничке капацитете ни финансијске могућности за такву врсту одржавања", рекао је Савић.

Комунални полицајац Мајо Јерковић рекао је Срни да је у току чишћење тротоара, градских улица и посипање абразивног материјала.

Он је апеловао да власници самосталних трговинских, угоститељских и занатских радњи редовно уклањају снијег, гдје неће сметати пјешацима и учесницима у саобраћају.

Јерковић је додао да је појачана контрола паркирања аутомобила на зеленим површинама за шта је предвиђена новчана казна од 50 КМ.

"Без обзира што је снијег пао на те површине, оне се и даље третирају као зелене, што сада власници аутомобила злоупотребљавају. Паркинг мјеста има довољно и ми ћемо бити приморани да санкционишемо све оне који то чине", упозорио јеЈерковић.