ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона25/01/2021

TОДОРОВИЋ: ВАКЦИНАЦИЈА ИЗАЗОВ, АЛИ И НАЈБОЉЕ РЈЕШЕЊЕ

 

БАЊАЛУКА, 25. ЈАНУАРА /СРНА/ - Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић рекла је да ову здравствену установу у наредном периоду очекује почетак вакцинације, која је велики изазов, али и најбоље рјешење у борби против ширења вируса корона и стављања пандемије под контролу.

 

Тодоровићева је навела да је у протеклих пет-шест дана забиљежен већи број пацијената који долазе на прегледе и већи број позитивних лица у односу на првих 10 дана јануара, што ће, како је оцијенила, уз вакцинацију, додатно отежати рад Дома здравља.

"Али, сигурна сам да ћемо успјети да одговоримо овом задатку који је пред нама и да ћемо на најбољи могући начин спровести вакцинацију", рекла је Тодоровићева након састанка са предсједником Скупштине града Бањалука Младеном Илићем.

Она је изразила очекивање да ће вакцине против вируса корона у Републику Српску стићи крајем јануара, те да бањалучки Дом здравља већ има спремне оперативне планове и тимове који ће спроводити вакцинацију.

Илић је истакао да је Дом здравља Бањалука у протеклих годину дана понио највећи терет у борби против вируса корона, те да ће се у наредном периоду тек видјети резултати рада, али и жртва коју су поднијели радници ове установе.

"Да бисмо им помогли у даљем функционисању, потребно је да град Бањалука у овој години издвоји много већа средства него што је то било у претходним годинама", рекао је Илић.

Илић је навео да ће са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем разговарати о том питању како би у нацрту буџета, који је тренутно у изради, била уврштена већа средства за Дом здравља.

"Сигуран сам да ће Станивуковић обезбиједити такву врсту средстава, а циљ је да се задржи тренутна радна снага ове здравствене установе, те да не дођемо у ситуацију да смо приморани да отпуштамо људе", рекао је Илић.

Он очекује да ће на прољеће, уз вакцинацију становништва, Бањалука и Република Српска изаћи из кризе узроковане пандемијом вируса корона.