ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Избори 202125/01/2021

ОИК РАДИО ПРЕМА ЗАКОНУ

 

СРЕБРЕНИЦА, 25. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Сребреница Љиљана Стевановић изјавила је да ова комисија није одговорна за то што је Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ поништила изборе у овом мјесту, истичући да је ОИК радио према закону током припреме избора, на дан одржавања 15. новембра и послије, али је претрпио критике многих медија, посебно неких портала.

 

Она је на конференцији за новинаре рекла да не жели коментарисати одлуку ЦИК-а БиХ о поништавању избора у овој општини и најавила спремност чланова ОИК-а да наставе рад.

Члан ОИК-а Сребреница Зекеријах Хаџић тврди да је ОИК заобиђен јер политички субјекти нису достављали ОИК-у пријаве и приговоре о изборним нерегуларностима током избора, о којима чланови комисије ништа не знају, него директно ЦИК-у.

"Приговоре су политички субјекти достављали директно ЦИК-у и надлежним органима БиХ и ми о томе не можемо говорити нити коментарисати одлуке ЦИК-а", рекао је Хаџић.

Он је истакао да је било притисака на рад ОИК-а којима су се успјешно одупрли, да очекују став суда и даља упутства ЦИК-а у вези са евентуалним понављањем избора у овој општини или додјелу сертификата изабраним одборницима у случају одбацивања одлуке ЦИК-а.

ЦИК је 21. јануара донио одлуку о поништавању избора у Сребреници и Добоју.