ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 25/01/2021

ОД НАМЕТА НЕМА СЕЛАМЕТА

 

Бивши бошњачки комунисти, десничари, исламисти и дипломате сада су на новом задатку - објаснити свијету да у БиХ нема никаквих народа, већ да у њој живе само појединци који никога не угрожавају, а "ретроградни" Срби /и Хрвати/, ако већ толико воле то што јесу, нека иду у Србију и Хрватску

 

Пише: Ненад ТАДИЋ

САРАЈЕВО, 25. ЈАНУАРА /СРНА/ - Политичко Сарајево, након оснивања нове нације /бошњачке/ и крађе српског, односно хрватског језика и његовог претварања у измишљени "босански", сада креће у офанзиву против конститутивности народа, исте оне конститутивности на коју се некадашње муслиманско руководство позивало када је рушена Југославија.

"Парадоксална је чињеница да самопроглашени заштитници европских вриједности запостављају индивидуална људска права и инсистирају искључиво на етничким правима заснованим на старом бољшевичком и комунистичком конструкту под називом `конститутивни народи`", изјављује Златко Лагумџија, један од некадашњих првака комунистичке партије и виђенији "титоиста".

Исти онај Лагумџија који се клео у конститутивност јер му је тада одговарала, као и другим муслиманским политичарима, пошто су на рачун ње добили нацију. И то од истих тих комуниста, које сада очима не може да види.

Али, тада је Златко бјежао од наводне српске супремације у Југославији /према попису из 1991. године, Срба је било 37 одсто у цијелој Југославији/, а данас, када је бошњачка политика истиснула Хрвате у Федерацији БиХ према западној Херцеговини и Хрватској, радо би да их популационо и политички елиминише.

Затим би се политичко Сарајево, односно бошњачка конвертитска политика, окренула на Републику Српску - да укине њен назив /рачунајући на укидање конститутивности/, а онда би сви, као амбасадор БиХ у Аустралији Мирза Хајрић, могли да до миле воље поклањају једни другима "Исламску декларцију" Алије Изетбеговића.

Хајрић, амбасадор, како то бошњачка политика воли рећи, мултиетничке и европске БиХ, добио је на поклон животно дјело исламисте Алије Изетбеговића, а дародавац је Нађа Берберовић Диздаревић, директор Музеја "Алија Изетбеговић".

Дакле, није ријеч о томе да Лагумџија, Хајрић или лидер СДА Бакир Изетбеговић не воле Србе који гласају за српске странке, Милорада Додика или оне који сувише воле Републику Српску - ријеч је о томе да они у БиХ не желе било какве Србе /а ни Хрвате/.

Овом хору сарајевских политичких конвертита придружио се и Харис Силајџић, творац једне од највећих медијских лажи из деведесетих година прошлог вијека који је у свјетским центрима хладнокрвно причао о 200.000 убијених Бошњака у БиХ, што је демантовала чак и послијератна комисија за пребројавање жртава формирана управо у Сарајеву.

Данас "реновирани" Силајџић, физички подмлађен и офарбан, опет пријети Србима и призива своје пријатеље у САД и по ЕУ, тражећи оно што ратом није добио.

При томе, прваци сарајевске мултиетничке утопије, као узор /што јавно, што тајно/ баштине исламски тестамент човјека који је и започео рат у БиХ. Алија Изетбеговић је 1992. године у скупштини пријератне БиХ најавио: "Жртвоваћу мир за суверену и независну БиХ".

Као аргумент своје "мултиетничности" политичко Сарајево наводи податак да је у једној градској општини за начелника изабрано лице које се пише као Србин, те да би за градоначелника Сарајева могао бити изабран Богић Богићевић, којег је Хрватска одликовала јер је као члан Предсједништва СФРЈ одбио да овласти ЈНА да спријечи рат и распад земље.

Бивши бошњачки комунисти, десничари, исламисти и дипломате сада су на новом задатку - објаснити свијету да у БиХ нема никаквих народа већ да у њој живе само појединци који никога не угрожавају, а "ретроградни" Срби /и Хрвати/, ако већ толико воле то што јесу, нека иду у Србију и Хрватску.

Тако ће БиХ добити сарајевску власт јер ће свака друга бити укинута.

И тада, сви ћемо постати Бошњаци, пардон "грађани", и само ћемо се разликовати по томе да ли смо већ прочитали или ћемо тек читати "Исламску декларацију" највећег муслимана БиХ, пардон грађанина, Алије Изетбеговића.

Истог оног Изетбеговића, који је 1946. године осуђен као припадник "Младих муслимана", организације која је била логистичка подршка СС "Ханџар дивизији" - јединици муслимана из Хитлерове војске.

Та дивизија затирала је Србе по централној Босни /прочитати свједочанства о тим покољима које је забиљежио чувени писац и партизан Мехмед Меша Селимовић/, исте оне Србе које Алијин син Бакир назива "лошим народом".

Док лицемјерство политичког Сарајева ескалира у праву перверзију историјских фалсификата, политички отпор Републике Српске и хрватских политичких тијела у БиХ оваквој "мултиетничкој" будућности проглашава се за "рушење" земље.

И тако ће бити све док Силајџићи, Лагумџије, Хајрићи, Изетбеговићи... не схвате да њихов глас вриједи само о онолико колико вриједи глас било становника Српске у Требињу, Бањалуци, Бијељини, Источном Сарајеву, Приједору, или Хрвата у западном Мостару, Чапљини, Стоцу...

Проблем политичког Сарајева је што они не читају Алију Изетбеговића /давно су га "прочитали"/ нити дијеле Лагумџијине покајничке штосове о конститутивности. Српска на БиХ гледа онако како су муслимани гледали на Југославију деведесетих - може је бити, а и не мора.

Како то каже стара добра "севдалинка" /написана прије "Исламске декларације"/: "Од намета, нема селамета".