ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона25/01/2021

САГЛАСНОСТ ЗА НАБАВКУ ЈОШ 48.000 ДОЗА ВАКЦИНЕ ПРОТИВ КОВИДА

 

БРЧКО, 25. ЈАНУАРА /СРНА/ - Влада Брчко дистрикта дала је данас сагласност за набавку додатних 48.000 доза вакцине против ковида 19, што ће бити довољно за вакцинацију још 24.000 грађана.

 

Шеф владиног Одјељења за здравство и остале услуге Сеад Шадић рекао је да ће дистрикт моћи да врши набавку искључиво оних вакцина за које добије сагласност Европске агенције за лијекове и Агенције за лијекове БиХ.

Он је додао да би до краја седмице требало да буде завршен и дат на усвајање Влади план вакцинације, као и финализован поступак набавке фрижидера за складиштење вакцина да би већ од 10. фебруара дистрикт био спреман за пријем првих доза вакцина.

Шадић је подсјетио да је Влада крајем децембра уплатила комплетан аванс за набавку прве количине вакцине "Ковакс" од 32.000 доза за потребе 16.000 грађана.

"Према информацијама које смо добили од Савјета министара и надлежног министарства, очекујемо да ће поступак испоруке кренути у фебруару", рекао је Шадић на конференцији за новинаре након ванредне сједнице Владе.

Он је додао да је Влада данас дала сагласност за реконструкцију и замјену три лифта у згради Болнице и једног у згради Грудног одјељења.