ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана27/01/2021

СВЕТОСАВСКЕ ПОВЕЉЕ ЗА СВЕ ВАСПИТНО-ОБРАЗОВНЕ УСТАНОВЕ

 

ПРИЈЕДОР, 27. ЈАНУАРА /СРНА/ - Градоначелник Приједора Далибор Павловић честитао је данас школску славу Светог Саву свим ученицима и наставном особљу и уручио светосавске повеље представницима свих васпитно-образовних установа у граду на Сани.

 

"Вама, ђацима, ученицима и студентима желим да мудрост, даровитост, продуховљеност и маштовитост, као особине које су красиле Растка Немањића, најмлађег сина великог жупана Стефана Немање, Светог Саву, красе и вашу генерацију и да будете понос својих родитеља", поручио је Павловић.

Просвјетним радницима пожелио је да буду достојни ове и сваке будуће генерације које својом посвећеношћу и љубављу према послу настоје да изведу на прави пут који је освијетлио велики просвјетитељ Свети Сава.

Он је новинарима на пријему за просвјетне раднике рекао да дани светосавља у овој години нису организовани као раније, али да је приређена свечана академија која је синоћ била приказана на локалној телевизији, а биће репризирана данас.

"Одлучили смо да ове године наградимо све наше школе јер су радиле у јако тешким условима, бринући о здрављу дјеце, а и њих самих. Нисмо имали дилеме и нисмо издвајали никог понаособ, као што је то било претходних година", додао је Павловић.

Предсједник Актива директора основних школа Приједор Здравко Будимир рекао је да се ове године школска слава обиљежава у складу са епидемиолошким мјерама и да је данас прилика да град покаже захвалност према свим просвјетним радницима који су изнијели терет пандемије, а и ученицима који су морали да се прилагоде новим условима.

"Одмах послије породице, просвјетни радник је најважнија карика у одрастању, васпитању и образовању сваког дјетета", нагласио је Будимир.

Директор приједорске гимназије Вељко Јањетовић рекао је да је 2020. била специфична и тешка година и да су просвјетни радници изнијели велику битку, која траје и даље.

"Заиста је тешко радити у оваквим специфичним околностима, али настава за сад функционише. Ово данас је стимуланс, да неко види и препознаје ту тежину са којом се боримо у овом заиста тешком времену", нагласио је Јањетовић.

Повеље су добиле све основне и средње школе, Центар "Сунце" и Дјечији вртић "Радост".

У Цркви Свете Тројице након јутрошње литургије, уприличена је пригодна приредба уз подјелу пакетића за више од стотину дјеце којој је присуствовао замјеник градоначелника Жарко Ковачевић.