ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика27/01/2021

ПРЕДСТАВНИЦИ ОПОЗИЦИЈЕ - ИНСТРУМЕНТ СТРАНИХ ОБАВЈЕШТАЈНИХ АГЕНТУРА

 

САРАЈЕВО, 27. ЈАНУАРА СРНА/ - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара и високи функционер СНСД-а Сташа Кошарац најоштрије је осудио "штетна и по српски народ и Републику Српску изразито опасна настојања опозиције да се домогну власти у Републици Српској и на нивоу БиХ тако што ће, гомилом неистина, покушати да посвађају Бањалуку и Београд".

 

"У јучерашњим јавним иступима водећих представника опозиције изречена је гомила неистина, подвала и подметања на рачун српског члана Предсједништва БиХ и предсједника СНСД-а Милорада Додика. Ни Додик, ни СНСД, ни било који представник власти и институција Републике Српске никада није радио, нити ће икада радити на рушењу предсједника Србије Александра Вучића. Никада нисмо и нећемо радити на подривању најбољих могућих братских односа између Републике Српске и Републике Србије, које свакодневно демонстрирају предсједници Додик и Вучић, баш као и представници кључних институција власти у Бањалуци и Београду", поручио је Кошарац.

Он је у изјави Срни упозорио да су представници опозиције јуче још једном јавно доказали да представљају продужене руке и инструменте страних обавјештајних агентура, чији је циљ да подијеле српски народ и његово руководство с обе стране Дрине како би ослабили Србију и створили услове за укидање Републике Српске.

"Ми одавно знамо да постоје три кључна циља оних који не желе добро Србима - посвађати Републику Српску и Србију, угрозити и поништити добре односе Републике Српске и Србије са Руском Федерацијом и унијети раздор између изабраних представника Срба и Хрвата, као два од три конститутивна народа у БиХ, чија је јасна политика да се супротставе одбацивању кључних поставки Дејтонског споразума и намјерама да се од БиХ направи квазиграђанска држава под бошњачком доминацијом. На остварењу сва три ова циља очигледно су ангажовани и представници опозиције у Републици Српској", нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, представници опозиције јуче нису изнијели ниједан једини конкретан доказ за своје лажне тврдње.

"Они нису изнијели доказе зато што докази за њихове тврдње не постоје. Истовремено, постоје бројни докази о дјеловању и јавним иступима представника опозиције против предсједника Србије и врха Српске православне цркве, посебно блаженопочившег патријарха српског Иринеја. Колико пута смо гледали и слушали оштре критике опозиције на рачун предсједника Вучића и Његове светости патријарха Иринеја, који су користили сваку прилику да посјете и помажу српски народ у Републици Српској", истакао је Кошарац.

Он је нагласио да је Република Српска посебно захвална предсједнику Вучићу, који је, блиско сарађујући са институцијама Српске, издвојио средства за подршку пројектима у свакој општини у Републици Српској, у општинама Федерације БиХ са већинским српским становништвом, као и средства за помоћ Републици Српској у најтежим данима пандемије вируса корона.

Кошарац је рекао да ће Република Српска заувијек памтити доброчинство, очинску заштиту и велику љубав коју је блаженопочивши патријарх српски Иринеј пружао српском народу у Републици Српској.

"Ми желимо да нови патријарх настави да чини добро српском народу, да додатно ојача духовне и сваке друге везе међу Србима у Републици Српској, Србији и у цијелом региону и да оснажи и учини јединственом нашу цркву. Tо су наше жеље, а ми се не мијешамо, нити се можемо мијешати у избор наших духовних пастира и апостолски избор Његове светости патријарха српског", поручио је Кошарац.