ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво27/01/2021

У 2020. ГОДИНИ ЕВИДЕНТИРАНО 235 МИГРАНАТА

 

МРКОЊИЋ ГРАД, 27. ЈАНУАРА /СРНА/ - На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град у прошлој години је евидентирано 235 мигранта, што је више за чак 173 одсто него претходне године, рекао је начелник ове управе Милан Милекић.

 

Он је нагласио да полиција предузима превентивне и оперативне мјере и радње да би стање држала под контролом, те истакао да мигранти нису чинили кривична дјела и прекршаје.

Милекић је на конференцији за новинаре оцијенио да је стање безбједности у 2020. години је било задовољавајуће, а од тежих кривичних дјела евидентирано је једно тешко убиство и једно убиство, која су, брзом интервенцијом полиције, расвијетљена, а починиоци процесуирани.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције у овој управи Војислав Томић констатовао је да је у прошлој години евидентирано 189 кривичних дјела, што је више за 21 кривично дјело или 12,5 одсто него у упоредном периоду.

"Задржан је висок коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела који износи 86,77 одсто, као и коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу који износи 77,47 одсто", навео је Томић.

Он је нагласио да је број откривених кривичних дјела из области злоупотребе дроге због активности полицијских службеника и спроведених акција повећан за 120 одсто.

"У јуну је спроведена акција кодног назива `Језеро 2` у којој је приликом претреса пронађена марихуана укупне бруто масе око пола килограма, те је надлежном тужилаштву поднесен извјештај о откривању починиоца кривичног дјела против четири лица", објаснио је Томић.

Начелник Одјељења полиције Горан Рољић је рекао да су у 2020. години била 252 случаја нарушавања јавног реда и мира, што је више за 51,8 одсто него 2019. године.

"Приликом нарушавања јавног реда и мира било је 286 прекршаја, што је више за 63,4 одсто", навео је Рољић.

Он је објаснио да је до повећања броја случајева нарушавања јавног реда и мира, као и броја прекршаја дошло усљед спровођења мјера и радњи из њихове надлежности ради санкционисања лица која крше уредбу Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица.

Рољић је истакао да се у 2020. години десило 220 саобраћајних незгодa, што је мање за 16,7 одсто него у упоредном периоду, те да је смањен и број настрадалих лица у саобраћајним незгодама за 32,4 одсто.

"Било је пет погинулих лица, што је на истом нивоу као и претходне године, пет теже повријеђених лица што је мање за 64,3 одсто и 59 лица је задобило лакше тјелесне повреде, што је мање за 28,9 одсто", навео је Рољић.

Из саобраћаја су у 2020. години искључена 792 возача, од чега највише због вожње под утицајем алкохола, 700 возача. Такође, из саобраћаја су искључена 464 возила.