ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Временска прогноза11/02/2021

У ТОКУ НОЋИ ЈАЧИ ПАД ТЕМПЕРАТУРЕ, СЛИЈЕДЕ ХЛАДНИ ДАНИ

 

БАЊАЛУКА, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Републици Српској ће за викенд бити облачно и хладно вријеме са температуром ваздуха испод нула степени Целзијусових у већини крајева, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

 

У току ноћи очекује се јачи пад температуре, па ће сутра ујутро бити веома хладно са умјереним до јаким мразем, уз слаб снијег на високим планинама на истоку.

Током дана биће умјерено облачно, сунчано и са сунчаним интервалима, те хладно са температуром испод нула степени Целзијусових у многим мјестима, осим на југу, гдје ће, уз сунчано вријеме и буру, температура бити изнад нуле.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, претежно сјеверних смјерова, а у Семберији и дијелом Посавини умјерен до јак сјеверозападни, на југу умјерена до јака бура, у планинама јак сјеверац.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од минус девет до минус четири, на планинама од минус 13, на југу од минус два степена, а највиша дневна од минус осам до минус два, на југу до шест, на планинама од минус 10 степени Целзијусових.

У суботу, 13. фебруара, јутро ће бити веома хладно са умјереним до јаким мразем, и облачно у већини крајева, док ће током дана и даље бити облачно и хладно са температуром ваздуха испод нуле, а послије подне се на сјеверу очекује постепено раслојавање облачности.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од минус девет до минус четири, на планинама од минус 13, на југу од минус два, а највиша дневна од минус осам до минус два, на југу до шест, на планинама од минус 10 степени Целзијусових.

У недјељу, 14. фебруара, јутро ће бити веома хладно са умјереним до јаким мразом, током дана облачно и хладно са температуром ваздуха испод нула степени Целзијусових у већини крајева, а од сјеверозапада ка истоку мјестимично ће бити провијавања сусњежице или снијега.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од минус девет до минус четири, на планинама од минус 13, на југу од минус три, а највиша дневна од минус осам до минус два, на југу до шест, на планинама од минус 10 степени Целзијусових.