ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика01/03/2021

ЛАЗИЋ: КОМШИЋ ЖЕЛИ ДА ПРИКРИЈЕ ПРАВУ ИСТИНУ О СРЕБРЕНИЦИ

 

БАЊАЛУКА, 1. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић оцијенио је да члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић у својим изјавама о Сребреници жели да прикрије праву истину о ратним догађајима и српским жртвама у овом мјесту и око њега.

 

Реагујући на позиве Комшића упућене међународној заједници с циљем наметања закона о негирању геноцида, али и закона о посебном статусу Сребренице, Лазић је рекао Срни да Комшић на овај начин по ко зна који пут вријеђа српски народ и српске жртве рата.

"У БиХ нема мира и суживота све док на јединствен начин не буду признате и третиране све жртве рата без обзира на њихову националну и вјерску припадност и док се не пронађу, ексхумирају и идентификују српске жртве рата", поручио је Лазић.

Меморијални центар Сребреница објавио је налазе свог "истраживачког пројекта" о детаљима расправа и одлука Скупштине српског народа у БиХ, потоње Народне скупштине Српске од 1991. до 1996. године.

Комшић је тим поводом позвао на окупљање и одређивање у вези са наметањем закона о забрани негирања геноцида у БиХ, законом који ће омогућити посебан статус јединице локалне самоуправе Сребреница и законским оквиром о, како је навео, лустрацији којим ће онемогућити онима који су учествовали у доношењу одлука о кршењу људских права и ратним злочинима да обављају јавне функције.

Он очекује да међународна заједница наметне нека од поменутих рјешења.