ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво06/03/2021

ОДГОВОР ДРЖАВЕ БИЋЕ НЕМИЛОСРДАН

 

БЕОГРАД, 6. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија успјела да се обрачуна са неколико важних криминалних група, те поручио да ће сви ускоро завршити иза решетака.

 

"Постоје млађе групе које су мислиле да су заузеле простор својих претходника и да могу да наставе. Желим да вам најавим да ћете ускоро завршити иза решетака", рекао је Вучић вечерас након сједнице Савјета за националну безбједност.

Он је истакао да ће одговор државе бити немилосрдан.

"Рат између кланова Звицера и Бојовића донео је много убистава. Чекамо довољно доказа, очекујемо да ћемо расветлити и пето и шесто и седмо убиство. У рејону између Лознице и Шапца јуче смо пронашли смо 21 цев. Tо је највећи арсенал који смо икада пронашли", рекао је Вучић.

"Готови сте, али не онако како ви кажете, већ ћете завршити иза решетака. Свуда, од Врања до Суботице", најавио је предсједник Србије.

На конференцији за новинаре приказано је оружје и фотографије осакаћених тијела, тијела без главе, па слика одсјечене главе, за које се сумња да су тијела "навијача Звезде и Партизана".

"Снимали су своја монструозна недела", навео је Вучић.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, говорећи о илегалном прислушкивању Вучића и чланова његове породице, истакао је да је МУП дошао до доказа да је илегалног прислушкивања било 1572 пута.

"Tи разговори су скидани и ношени појединим високим функционерима МУП-а", рекао је Вулин, додајући да је тим прислушкивањем "систем озбиљно угрожен".

Он је навео да је извјестан број припадника МУП-а стављен на полиграф "и сви су пали на најважнијем питању, а то је илегално прислушкивање председника Вучића".

"Данас смо разговарали о разбијању криминалне банде Беливук-Миљковић, под кодним именом `Отимач`. Продужен им је притвор, што значи да су нам докази чврсти", навео је Вулин.

Сједници Савјета за националну безбједност су, осим Вучића, присуствовали премијер Ана Брнабић, министар одбране Небојша Стефановић, министар Вулин, министар финансија Синиша Мали, министар иностраних послова Никола Селаковић, министар правде Маја Поповић, директор БИА Братислав Гашић, начелник Генералшатаба Војске Србије Милан Мојсиловић, државни тужилац Загорка Доловац и директор полиције Владимир Ребић.