ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/07/2021

ЈЕРИНИЋ НАЈАВИО ПОМОЋ УДРУЖЕЊУ "ПОНОС"

 

ДОБОЈ, 21. ЈУЛА /СРНА/ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић организовао је данас пријем за представнике новооснованог Удружења породица са троје или више дјеце "Понос" и најавио подршку Градске управе да им се обезбиједе просторије и подрже програмске активности.

 

Јеринић, који је отац троје дјеце, потписао је приступницу за чланство у Удружења "Понос".

Он је рекао новинарима да ће у склопу пронаталитетне политике почетком августа бити подијељено око 480 поносних картица – "Цијена минус за три плус", те да је задовољан што су бројни локални привредници у поступку да се прикључе овом пројекту, што ће омогућити бројне и значајне попусте за вишечлане породице.

Јеринић је навео да је јуче Градска управа расписала пети јавни позив за суфинансирање куповине 100 станова за младе брачне парове на подручју града, за који је већ обезбијеђено 19 станова.

Он је рекао да у овој локалној заједници сада дјелују два удружења која заступају интересе вишечланих породица са троје и више дјеце "Понос" и са четворо или више дјеце "Четири плус".

Марина Протић, предсједник Удружења "Понос" које тренутно броји више од 100 чланова, наводи да је циљ рјешавање свакодневних проблема вишечланих породица.

Протићева, која је мајка троје дјеце, поздравила је пројекат Поносне картице од које очекује значајне бенефите за кућни буџет и издатке на обућу, одјећу те школски опрему и уџбенике.

Члан овог удружења Радана Ђурић, мајка три школарца, од трошкова за вишечлану породицу указује и на лијекове за сезонска обољења, изразивши наду да ће се поносне картице моћи користити и у апотекама.

Састанку су присуствовали замјеник градоначелника Добоја Владимир Марковић и посланик из Добоја у Представничком дому парламента БиХ Обрен Петровић.