ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/07/2021

ЛУКАЧ: БИЋЕ ЈОШ ХАПШЕЊА У ПОЛИЦИЈИ, СПРЕМНИ СМО ДА ОЧИСТИМО СВОЈЕ РЕДОВЕ

 

БАЊАЛУКА, 21. ЈУЛА /СРНА/ - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач истакао је да се хапшења која је покренуло Министарство унутрашњих послова /МУП/ у својим редовима неће зауставити док се у потпуности не ријеши улога било ког припадника овог министарства у вези са криминалним клановима.

 

"Опет ћу се осврнути да сам управо на конференцији за новинаре коју смо директор /Полиције Синиша/ Кострешевић и ја одржали поводом представљања резултата рада МУП-а за протеклих шест мјесеци рекао, па могло би се рећи на неки начин и најавио ово што се догодило само дан послије, да се спремамо за обрачун и чишћење наших редова од нечасних полицајаца и да нико неће бити заштићен од одговорности зато што носи значку и униформу", рекао је Лукач.

Иако су били свјесни да ће то бити велика срамота за полицију и да ће изазвати негативне реакције грађана, Лукач је истакао да ниједног тренутка нису помислили да одустану или нешто прикрију у вези са улогом припадника МУП-а са криминалним клановима.

"Очигледно је да некима смета што ми овим примјером доказујемо да Полиција Републике Српске има довољно снаге и огроман број поштених и храбрих полицајаца који су спремни да очисте своје редове од покварених и корумпираних и то ћемо наставити да радимо без обзира колико било болно и тешко, па покушавају да креирају којекакве приче како би скренули пажњу јавности са суштине", рекао је министар Лукач за портал "Бањалука.нет".

Он је нагласио да је суштина да су повјерење и безбједност грађана изнад било ког појединца, а нарочито безбједност Републике Српске коју мора да гарантује МУП Српске.