ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вакцинација27/07/2021

ШИРОМ СРПСКЕ ВАКЦИНАЦИЈА РАДНИКА ФОНДА ЗДРАВСТВЕНОГ ОСИГУРАЊА

 

БАЊАЛУКА, 27. ЈУЛА /СРНА/ - У Институту за јавно здравство данас се вакцинишу радници Фонда здравственог осигурања, а осим у Бањалуци, вакцинација је организована у регионалним центрима Института широм Републике Српске.

 

Директор Института за јавно здравство Бранислав Зељковић изјавио је да се радници Фонда свакодневно излажу ризику јер су у контакту са странкама, због чега је јако важно да се вакцинишу.

"Очекујемо у наредном периоду све већи одзив грађана на вакцинацију и још једном апелујем на све да током августа искористе добру епидемиолошку ситуацију и на овај начин заштите себе, али и људе око себе", рекао је Зељковић новинарима.

Зељковић је нагласио да је Република Српска до сада директно набавила 320.000 кинеских вакцина "синофарм" и 400.000 доза руске вакцине "спутњик ве".

"Имамо и одређене донације које нам стално стижу. Осим значајне донације Србије која нам је донирала вакцине `астра зенека`, имамо донацију САД кад је ријеч о вакцини `фајзер`", рекао је Зељковић.

Он је навео да су у Српску стигле донације вакцина "астра зенека" из Хрватске, Словеније, Данске, Азербејџана и Бугарске, те да се у наредном периоду очекују нове количине вакцина "фајзер" кроз "Ковакс" механизам и програм "ЕУ за здравље" /EU for health/.

Зељковић је изразио увјерење да ће у што скоријем периоду широм Српске грађани бити ревакцинисани вакцином "спутњик ве".

Извршни директор Фонда здравственог осигурања Жељко Мишковић истакао је да је руководство Фонда иницирало вакцинацију својих радника, јер су они у великом ризику од заражавања кроз свакодневни директни контакт са грађанима.

"На овај начин штитимо, како наше раднике, тако и грађане Републике Српске, који користе наше услуге. Апелујемо на све грађане да се вакцинишу, јер само високим процентом вакцинације можемо се борити против вируса корона", рекао је Мишковић.