ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана27/07/2021

У СУБОТИЦИ ОЧЕКУЈУ ВЕЛИКИ ОДЗИВ ЗА ПОТПИСИВАЊЕ ПЕТИЦИЈЕ

 

СУБОТИЦА, 27. ЈУЛА /СРНА/ - У Суботици је почело потписивање петиције о неприхватању одлуке одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка, а очекује се велики одзив, рекао је Срни предсједник Завичајне заједнице "Република Српска" из Суботице Милорад Ћопић.

 

"Почели смо јутрос у 8.00 часова и задовољни смо како се људи јављају, пошто је радни дан. Имамо најаву да ће много људи после подне да наврати у наше просторије", рекао је Ћопић.

Он је истакао да је Завичајна заједница позвала све грађане Суботице путем медија, друштвених мрежа и завичајних група да подрже петицију, а петицију су послали и завичајним удружењима у другим мјестима и очекују много потписа и изван Суботице.

Завичајна заједница "Република Српска" из Суботице позвала је јуче становнике тог града да што масовнијим потписивањем петиције одбију да се српском народу и свим грађанима Српске забрањује право на слободу мишљења, као и политичке манипулације једног дијела Запада "који жели да једино српски народ у Европи буде окарактерисан као геноцидан".

Петиција у Суботици може да се потпише у просторијама овог удружења на адреси Франкопана и Зрињског број 27. и то данас, сутра и у четвртак, 29. јула, у периоду од 8.00 до 14.00 часова и од 18.00 до 21.00 час.

Потписивање петиције организују и Удружење "Част отаџбине" у Београду и Удружење Крајишника Панчево, данас, сутра и у суботу, 31. јула, а потписивање ће бити могуће и у Новом Саду сутра и у петак, 30. јула, у просторијама Удружења студената Републике Српске у Србији на "Спенсу" од 10.00 до 14.00 часова.