ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вакцинација27/07/2021

ЋОРИЋ: ВАКЦИНАЦИЈА ВАЖНА ЗА СИГУРНОСТ СТАНОВНИШТВА И ЕКОНОМИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 27. ЈУЛА /СРНА/ - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је да је изузетно важно да се против вируса корона вакцинише што више људи, како би се обезбиједила сигурност за становништво, али и економију Српске.

 

"Одговорним приступом и односом према вакцинацији, подићи ћемо сигурност становништва Српске, а самим тим и обезбиједити сигуран приступ економији, економском тржишту и свему што ће се дешавати у наредном времену", рекао је Ћорић новинарима у Бањалуци, гдје је организована вакцинација радника "Пошта Српске" против вируса корона.

Он је захвалио Унији удружења послодаваца Српске, Заводу за медицину рада и спорт Српске, те "Поштама Српске" који подижу савјест и одговорност у вријеме пандемије вируса корона.

"`Поште` на овај начин показују друштвену одговорност, покушавају својим примјером да укажу на потребу вакцинације, како свог особља, тако и корисиника њихових услуга", истакао је Ћорић.

Он је захвалио и менаџменту и радницима "Пошта Српске" који су поднијели велики терет посла и одговорности током пандемије и без застоја пружали услуге корисницима.

"Сигурно су и они једни од хероја овог времена и пружамо им пуну подршку", рекао је Ђорић.

Директор "Пошта Српске" Миладин Радовић позвао је раднике овог предузећа и остале грађане да се одазову вакцинацији, истичући да је то једини начин да буде побијеђен вирус корона.

Он је навео да је ово предузеће од првог дана пандемије вируса корона поштовало све епидемиолошке мјере које су препоручиле надлежне институције, те захвалио ресорном министарству и Влади Српске за свакодневну подршку.

"Наш циљ од првог дана је да заштитимо наше раднике, а на тај начин и све наше кориснике. Организовали смо масовну вакцинацију наших радника и данас је вакацинисано њих 120", рекао је Радовић.

Он је нагласио да ће "Поште Српске" у сарадњи са Унијом удружења послодаваца Српске и Заводом за медицину рада и спорта наставити ове активности и у другим градовима и општинама.

Он је навео да током пандемије вируса корона предузеће "Поште Српске" ниједан дан није прекидало рад.