ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона27/07/2021

ВАКЦИНИСАНО 70 ОДСТО ОДРАСЛОГ СТАНОВНИШТВА

 

БРИСЕЛ, 27. ЈУЛА /СРНА/ - Европска унија испунила је циљеве када се ради о вацкинацији становништва против ковида 19, изјавила је предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен.

 

Она је у обраћању јавности путем видео-везе рекла да је ЕУ испунила обећање и заштитила 70 одсто одраслих од вируса корона.

"ЕУ је одржала своје обећање. Наш циљ је био да заштитимо 70 одсто одраслих у Унији најмање једном дозом вакцине у јулу. Данас смо испунили тај циљ", истакла је Фон дер Лајенова.

Према њеним ријечима, 57 одсто одраслих је сада потпуно заштићено двоструком вакцинацијом, те да је Европа међу "лидерима" у свијету на том пољу.

Упркос успјешности кампање вакцинисања, Фон дер Лајенова је позвала власти земаља да не спуштају гард док се не вакцинишу сви који имају услове за то, пренио је "Спутњик".

"'Делта' сој је врло опасан и стога позивам сваког ко има могућност да се вакцинише, ради свог здравља и заштите других", нагласила је Фон дер Лајенова.

Предсједник Европске комисије напоменула је да грађани ЕУ могу бити увјерени да ће блок наставити да обезбјеђује довољне залихе вакцина.