ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет19/09/2021

КОЛЕГЕ ОДАЛЕ ПОЧАСТ ЏОНУ ЧАЛИСУ

 

ЛОНДОН, 19. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Глумац Дејвид Џејсон одао је данас почаст свом колеги из телевизијске серије "Мућке" Џону Чалису, који је преминуо у 79. години, рекавши да је он био "џентлмен у правом смислу те ријечи".

 

Џејсон, који је у серији играо Дела, рекао је за Чалиса, познатог по улози Бојсија, да је био "диван глумац".

Чалис је преминуо у сну након дуге борбе са раком, саопштила је раније његова породица.

Он је наступао у "Мућкама" као Бојси, бескрупулозни трговац половним аутомобилима, заједно са Џејсоном и Николасом Линдхурстом /Родни/ од прве епизоде 1981. године до посљедње, која је емитована 2003.

Лик Бојсија био је толико популаран да је Би-Би-Си, послије завршетка "Мућки", развио нову серију са овим јунаком и његовом супругом Марлин, а емитоване су четири сезоне.

Сју Холдернес, која је глумила Марлин, одала је почаст Чалису и назвала га "вољеним пријатељем".

"Марлин без Бојсија - то је незамисливо. Џон Чалис је био мој партнер на екрану и сцени 36 година и мој вољни пријатељ. Почивај у миру, драги Џоне. Недостајаћеш ми сваког дана", рекла је она.

Шеф програмских садржаја у Би-Би-Сију Шарлот Мур рекла је да је Чалис био "диван глумац који ће заувијек бити упамћен по улози Бојсија у `Мућкама` - по лику којег су вољели милиони".

Чалис је два пута посјетио Београд, гдје је снимио и документарни филм у којем је говорио о свему што је у српској пријестоници доживио и видио.

Он је у филму "Бојси у Београду" покушао да открије због чега су "Мућке" и даље толико популарне у Србији и шта је то што повезује српску културу са енглеским хумором.

Глумчева велика жеља, која је остала неиспуњена, била је да постане држављанин Србије, што је у августу званично и затражио од надлежних служби.

Џон Чалис рођен је у Бристолу 16. августа 1942. године, али се већ наредне са породицом преселио у југоисточни дио Лондона, гдје је одрастао.

Након што је завршио средњу школу, Чалис је радио као млади агент за продају некретнина, али је убрзо почео да се бави глумом.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: