ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/09/2021

ЈЕДНА БЕОГРАДСКА УЛИЦА ЋЕ ПОНИЈЕТИ ИМЕ ЏОНА ЧАЛИСА

 

БЕОГРАД, 19. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Jедна улица у Београду ће понијети име британског глумца Џона Чалиса, популарног Бојсија из серије "Мућке" који је преминуо, изјавио је замјеник градоначелника Горан Весић.

 

Он је навео да ће се то десити за трећу годишњицу његове смрти.

"Tо је једини начин да се одужимо човеку који је волео нашу земљу и који је волео наш град. Tо је радио апсолутно без икаквог интереса", рекао је Весић.

Чалис је у августу поднио захтјев за добијање српског држављанства, а Весић је рекао да је одлука о томе требало да буде донијета током наредне седмице.

"На крају се испоставило да му је то била последња жеља", рекао је заменик градоначелника Београда, преноси "Беоинфо".

Чалис је два пута посјетио Београд, гдје је снимио и документарни филм у којем је говорио о свему што је у српској пријестоници доживио и видио.

Он је у филму "Бојси у Београду" покушао да открије због чега су "Мућке" и даље толико популарне у Србији и шта је то што повезује српску културу са енглеским хумором.

Чалис, који је преминуо у 79. години, глумио је у више од 70 телевизијских серија, седам филмова и неколико радио-драма.

Имао је значајне улоге и у лондонским и њујоршким позориштима, али је најпознатији по лику Tеренса Обрија Бојсија у британској серији "Мућке".


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: