ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/10/2021

КОВАЧЕВИЋ: ШАРОВИЋ НЕКАДА ПАТРИОТСКИ СДС ПРЕТВОРИО У ИСТОМИШЉЕНИКЕ СДА

 

БАЊАЛУКА, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - Стварно је јадно и скоро је невјероватно да је Мирко Шаровић успио да од некада великог и патриотског СДС-а направи данас највећег и јединог истомишљеника СДА и Бакира Изетбеговића, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

 

"Једино су за СДА и Бакира Изетбеговића и за СДС и Мирка Шаровића опасност по мир и стабилност у БиХ Милорад Додик и СНСД који покушавају да сачувају и заштите Републику Српску од бројних и константних атака, а да опасност по мир и стабилност ниси неизабрани странац који намеће законе по којима се српски народ једини проглашава геноцидним, којим се уводи вербални деликт у 21. вијеку и то само за српски народ.

По њима нису опасност по мир и стабилност и стране судије у Уставном суду БиХ које заједно са Бошњацима константно атакују на права Републике Српске и српског народа, који Републици Српској одузимају шуме, пољопривредно земљиште, који хоће да нам одузму и воду и ваздух и све што се на било који начин зове Република Српска", указао је Ковачевић у изјави за Срну.

Он је поручио да, без обзира на такву срамну и кукавичку политику СДС-а, ни Милорад Додик ни СНСД не планирају одустати од тога да заштите Републику Српску, да заштите њена права и да Републици Српској врате оно на шта је једино и пристала 1995. године када је у Дејтону као страна прихватила Устав БиХ онакав какав је он и данас на снази.

"Ми ништа више од тога не тражимо. Тражимо да нам се врате она права која Републици Српској припадају, а потпуно је кукавички и срамно говорити да то треба да се врати кроз парламент уз сагласност са СДА, који наравно на тако нешто никада неће пристати, а што је све наметнуто потпуно незаконито уз међународну силу такозваних високих редставника", истакао је Ковачевић.